Richter Gedeon Ophylosa 0,15% 10ml

Richter Gedeon Ophylosa 0,15% 10ml

1 575 Ft-tól 4 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp 10ml tájékoztatójaOphylosa® 0,15% cink-hialuronát tartalmú oldatos szemcsepp Milyen készítmény az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp és milyen esetekben alkalmazható?

Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp nedvesítő, síkosító szemészeti termék, mely az egészséges szem védelmét és ápolását szolgálja a különböző kellemetlen hatások okozta panaszokkal szemben, melyeket a kontaktlencse viselés, a por, a szél, a légszennyezés, a virágpor,  légkondicionálás, fűtés, vakító fény, tartós TV nézés és számítógép használat válthat ki. Sima,  kellemes érzést biztosít a szemnek, enyhíti a viszkető, égő tüneteket, az idegentest-érzést,  valamint a szemszárazságot, és csökkenti a szem kivörösödését. Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp egynapos (eldobható) lencsék, merev, gázáteresztő (rigid gas permeable - RGP) kontaktlencsék, kemény kontaktlencsék, valamint hidrofil, nem ionos kontaktlencsék viselése esetén is alkalmazható. Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp nem használható ionos kontaktlencsékkel együtt.   Összetétel: WEBBeteg. hu Tudástár – Szemünk egészsége

  • A szem természetes öregedése
  • A szemszárazság, szárazszeműség
  • A kontaktlencse használata és ápolása
  • A napszemüveg választásának szempontjai
Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp tartósítószer-mentes, súrlódáscsökkentő és a megfelelő viszkozitást biztosító (viszkoterápiás) szemészeti készítmény. Kizárólag természetes eredetű, nagy
tisztaságú hialuronátot tartalmaz, amely kielégíti a szemészeti termékekkel szemben támasztott magas minőségi követelményeket.
A cink-hialuronát egy új, szabadalmaztatott, poliszacharidhoz hasonló, komplex molekula, mely sajátos biofizikai jellemzői révén tartósítószer hozzáadása nélkül biztosítja az Ophylosa® 0,15%oldatos szemcsepp mikrobiológiai stabilitását, valamint kiváló szemészeti tulajdonságait. Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp steril, átlátszó, szagtalan, gélszerű (viszkoelasztikus) vizes oldat, ami 10 ml-es, többszörös adagot tartalmazó flakonban kerül forgalomba. Egyéb összetevők: Glicerin (izotonizáló), cink-glükonát, injekcióhoz való víz. Hogyan hat az Ophylosa®0,15% oldatos szemcsepp? Az Ophylosa®  0,15% oldatos szemcsepp fő összetevője, a hialuronát felelős a víz megkötéséért és  a testfelszínek bőr vagy nyálkahártya felületének vízzel való ellátásáért. A hialuronát a szemnek  és a könnynek is nélkülözhetetlen alkotóeleme, kiválóan kötődik a szem nyálkahártyához. Tartós  védőréteget képez a szem felszínén, így megóvja a szemet a kiszáradástól, irritációtól. Egyedülálló gélszerű (viszkoelasztikus) tulajdonságának köszönhetően védi, síkosítja a felszíneket, lehetővé téve a nyálkahártyák akadálymentes elmozdulását egymáson pislogás közben. A pislogások közötti időben pedig hatékonyan csökkenti a könny párolgását és ezzel megelőzi a szem kiszáradását. Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcseppben lévő cink-hialuronát víz visszatartásával biztosítja a szemfelszín mikrokörnyezetének állandóságát. Becseppentés után az oldat biológiai szempontból kompatibilis filmet képez a szem felszínén, védőréteget alkotva a mechanikus és mikrobiológiai behatásokkal szemben. A hidratált cink-hialuronát réteg sűrű molekuláris hálót formál, ami szűrőként védi a szem felszínét a levegőből vagy közvetlen kontaktus útján érkező mikroorganizmusoktól. Védő funkciója megnyilvánul a szövetkárosító szabad gyökök semlegesítésében és az UV sugárzás káros hatásának csökkentésében is. Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcseppet elsősorban a természetes könny síkosító tulajdonságai alapján alakították ki. A viszkozitás mellett, a szemcsepp pH-ja és ozmolaritása is a természetes könnyéhez hasonló annak érdekében, hogy az esetleges irritációt elkerüljük. A cink-hialuronát komplex speciális tulajdonságainak köszönhetően, a készítmény mikrobiológiailag stabil,  tartósítószer-mentes. Felhasználási javaslat: A készítmény az egészséges szem száraz, égő érzésének, fáradtságának enyhítésére szolgál.
Csökkenti az idegentest-érzést, az irritációt, a kivörösödést, amelyek kiváltó oka lehet a szél, por,  légszennyezés, virágpor, légkondicionálás, fűtés, vakító fény, tartós TV-nézés, számítógép használat vagy kontaktlencse viselése. Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp az egynapos (eldobható) lencse, merev gázáteresztő (RGP) kontaktlencse, keménylencse, hidrofil, nem ionos lencsék viselése esetén ajánlott a szem és a lencse nedvesítésére. Alkalmazás: Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp többadagos flakonban kerül forgalomba.
Használat előtt távolítsa el a védőkupakot! Ne érintse a flakon nyílását, hogy elkerülje a szennyeződést!
Fordítsa a flakont fejjel lefelé és cseppentsen 1-2 csepp cink-hialuronát oldatot a szemébe! A becseppentés szükség szerint ismételhető. Használat után helyezze vissza a védőkupakot!
Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp a flakon kinyitása után még 4 hétig használható.
Átmeneti kivörösödés, homályos látás, égő, szúró érzés alkalmanként előfordulhat, de legtöbb esetben ez 10-20 másodperc múlva megszűnik. Az Ophylosa®  0,15% oldatos szemcsepp egynapos (eldobható) lencsék, merev, gázáteresztő  (RGP) kontaktlencsék, kemény, hidrofil, nem ionos kontaktlencsék viselése esetén a lencsével  együtt is alkalmazható. 1-2 csepp becseppentése ajánlott a kontaktlencse behelyezése előtt,   és/vagy a lencse kivétele után is. Az Ophylosa®  0,15% oldatos szemcsepp ionos kontaktlencse  viselése esetén nem alkalmazható. Figyelmeztetések: Ne használja a készítményt, ha túlérzékeny annak bármely összetevőjére, vagy ismert allergiája van szárnyas eredetű fehérjékkel szemben!
Elvétve kialakulhat helyi érzékenység a készítménnyel szemben. Ha bármilyen váratlan reakciót észlel, hagyja abba a szemcsepp alkalmazását, és ha kontaktlencsét használ, azt haladéktalanul vegye ki! Kövesse pontosan szemésze/optikusa tanácsát és a kontaktlencse és a lencseápolási termékek használatára vonatkozó minden előírást.
A lencse ápolására vonatkozó előírásokat pontosan tartsa be (különösen vonatkozik ez a tartós használatú, és/vagy hidrofil kontaktlencsékre), és ha bármilyen szokatlan, nem szűnő kellemetlenséget, vörösséget, fájdalmat, fokozott könnyezést tapasztal, haladéktalanul keresse fel szemészét/optikusát. Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp nem használható sérült, erősen gyulladt, irritált, beteg szemre! Az Ophylosa®  0,15% oldatos szemcsepp nem használható ionos kontaktlencsékkel. Amennyiben  nem tudja biztosan a kontaktlencséjének típusát, kérdezze meg szemészét/optikusát. Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp kizárólag szembe csepegtetve használható! Ne tárolja ezt a szemcseppet a kontaktlencse tartójában!
Átmeneti kivörösödés, homályos látás, égő, szúró érzés alkalmanként előfordulhat, de legtöbb esetben ez 10-20 másodperc múlva megszűnik.
A becseppentés után közvetlenül homályos látás, a szem kivörösödése, átmeneti, enyhe égő, szúró érzés esetenként előfordulhat.
Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp többszörös adagot tartalmazó flakonban kerül forgalomba, de személyenként külön-külön flakon használata javasolt! Forduljon orvoshoz, szemészhez vagy optikushoz:
  • ha nem szűnő irritációt, kivörösödést, gyulladást, érzékenységet (allergiás reakciót) észlel;
  • minden egyéb nem várt tünet jelentkezése esetén.
Tárolás: 5-30 °C között tárolandó.
Gyermekektől elzárva tartandó!
Az első használat előtt győződjön meg arról, hogy a zárókupak sértetlen! Minden használat után szorosan zárja vissza a kupakot!
A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!
A készítmény a felbontás után 4 hétig használható fel. Gyártó: Richter Gedeon Nyrt.
1103 Budapest
Gyömrői út 19-21.
MagyarországA tájékoztató készítésének dátuma:2014. december. verziószám 3.0
Európai szabadalom: EP 0 964 687
Tartósítószert nem tartalmaz  Így is ismerheti: Ophylosa 0 15 10 ml, Ophylosa01510ml, Ophylosa 0,15% 10 ml
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^